CORONA BANK Blaricum

17 augustus 2020
corona-bank-blaricum

De tekst van deze brief vindt u op het bankje langs de Bergweg in Blaricum thv de Engh.

Geachte bezoeker

U bent bij en kijkt naar de Corona bank in Blaricum.

Het is spontaan door diverse mensen als rustpunt gemaakt in Coronatijd. Op de bank zitten beren die symboliseren hoe sterk – zelfs beren sterk – wij zijn geweest in Coronatijd met ook in onze gedachten de mensen die helaas zijn overleden.

De regering zei: terug naar huis, thuiswerk doen, terug naar de bank en kinderen thuis opvangen, vermaken en ook lesgeven, heel veel maatregelen volgden.

Wij deden het allemaal en ineens was er een ander tijdperk in ons land.

Een tijdperk die we gaan meemaken en het oude niet mogen vergeten. Laten we afstand houden, niet meer kussen en knuffelen, geen handjes meer geven, kortom wees berensterk om dit te doen en te overleven. Zorg dat de virus geen kans meer krijgt. We hebben het gedaan en doen het nog steeds. Daarom houdt deze bank met de beren in ere, let op uw gezondheid en die van anderen en krijg hier de nodige steun.

De gemeente gaf toestemming van deze bank een herinnering te maken aan Corona 2020.               

Voor meer info : alma@online.nl                                        Graag deze brief niet meenemen.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Maarten van Weel van Adviesburo Alma heeft de gemeente gevraagd deze bank te mogen onderhouden en de beren te laten zitten op de bank. Met de regelmatig komen er nieuwe beren bij. Al vele weken zitten de beren op de bank - weer of geen weer- en worden regelematig door wandelaars op de kiek vastgelegd.
Blaricum heeft als eerste gemeente in Nederland en herinneringspunt aan Corona 2020.