Over Adviesburo Alma Midden-Nederland

Onderneming gestart 1 maart 2013 

Maarten van WeelAdviesburo Alma Midden-Nederland geeft voorlichting en advies over het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO), het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) en over Senioren en Veiligheid (S&V). Eigenaar Maarten van Weel was van oktober 1968 tot maart 2010 werkzaam bij de politie. Eerst bij de Rijkspolitie en later bij de regiopolitie Gooi en Vechtstreek.

Pre-pensionering...

Op het moment van zijn pre-pensionering in 2010 werkte Maarten sinds enkele jaren op de afdeling preventie van het Woning Inbraken Team. Na zijn pensionering werd deze afdeling door de politie gesloten. Omdat Maarten door zijn pensioen diverse projecten niet kon afronden, besloot hij om een adviesbureau te beginnen. Van ambtenaar werd hij ondernemer en daar kwam heel wat bij kijken. In drie jaar tijd bouwde hij een groot netwerk op, bezocht vele ZZP-dagen bij de Kamer van Koophandel / Belastingdienst en liet de lopende projecten succesvol slagen. Na de vele studie-uren voor het ondernemerschap was het hem duidelijk wat hem administratief te doen stond en hoe hij zijn bedrijf zou opbouwen.

En de zaak draait op volle toeren want Maarten had de wind mee.

Op het moment van zijn start werd hij door diverse gemeenten in het Gooi ingehuurd om een KVO-project te starten. Maar ook grote ondernemers wisten hem te vinden en de opdrachten voor een start  KVO proces kwamen binnen. Daarnaast werd hij veel gevraagd als adviseur voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Ook vanuit de ouderenzorg was er belangstelling voor zijn lezingen.

Lezingen en adviezen

Bij het sluiten van de eerder genoemde afdeling moesten de gemeenten nu zelf bewoners gaan adviseren over goed hang- en sluitwerk om een inbraak te voorkomen. Maarten werd al gauw ingehuurd voor lezingen en adviezen en het draaien van projecten. De gemeenten hoefden nu geen mensen op te leiden voor het PKVW.

Momenteel zijn 118 medewerkers actief binnen de KVO projecten van Adviesburo Alma MN en verlenen twee medewerkers hand- en span diensten bij het Politiekeurmerk Veilig Wonen.


Sinds mei 2017 bezoekt hij op verzoek van gemeenten en ondernemers met zijn informatiewagen PKVW diverse gemeenten in Midden-Nederland om voorlichting te geven. Zie zijn rondreis onder het kopje Informatiewagen/ reserveringen.

De naam

De naam Alma is een afkorting van Alice en Maarten en van -Altijd Maatwerk-. Zijn vrouw overleed april 2018 maar de bedrijfsnaam blijft. Het door Maarten ontworpen bedrijfslogo geeft de letters van het bedrijf aan en de gemiddelde tijdsduur van een KVO-project.

De adviseur M.J. van Weel is gecertificeerd bij het CCV / CB&V onder nummer: 2004.11/01009.

Regelmatig volgt hij een opfriscursus om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. In oktober 2018 vond de hercertificering plaats. Sinds september 2018 is hij ook adviseur van/voor het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid in Utrecht). Adviseur met name voor bestaande bouw.

Met dank aan

Met dank aan het CCV te Utrecht, MKB Nederland en de gemeenten Hilversum en Huizen voor de ondersteuning bij het tot stand komen van deze website, met name het gebruik van de tekstgegevens.