28 april 2019
grote-veiligheidsdag-in-steenbergen-475-jaar-veiligheid

Grote veiligheidsdag in Steenbergen, 475 jaar Veiligheid

Reageer
3 oktober 2018
veilig-wonen-dag-in-ede-weer-een-succes

Veilig Wonen dag in Ede weer een succes

Reageer
29 september 2018
veiligheidsdag-brandweer-zeist-zeer-succesvol

Veiligheidsdag brandweer Zeist zeer succesvol

Reageer
30 augustus 2018
veilig-wonen-dag-3-oktober-2018-organisatie-het-ccv

Veilig wonen dag 3 oktober 2018, organisatie het CCV

Reageer
14 juli 2018
informatiewagen-in-blaricum-centrum

Informatiewagen in Blaricum centrum

Reageer
6 juli 2018
informatiewagen-pkvw-in-loosdrecht-en-kortenhoef

Informatiewagen PKVW in Loosdrecht en Kortenhoef

Reageer
30 juni 2018
de-informatiewagen-pkvw-in-eemnes

De informatiewagen PKVW in Eemnes

Reageer
21 juni 2018
de-gelderse-poort-een-mooi-kantorenpark-in-arnhem

De Gelderse Poort, een mooi kantorenpark in Arnhem,

Reageer
2 juni 2018
veiligheidsdag-bij-95-jarige-brandweer-soest

Veiligheidsdag bij 95 jarige brandweer Soest

De Open dag is niet alleen een kijkdag waarop de bezoekers over alle aspecten van de hulpverlening informatie kunnen krijgen, maar ook een doe-dag waarop ze zelf aan allerlei onderdelen kunnen meedoen, zoals een vlucht omhoog maken met de hoogwerker, ademlucht lopen in de rookcontainer, zelf een brandje blussen en een fiets knippen met hydraulisch redgereedschap.

,,Het publiek kan kennismaken met de nieuwe tankautospuiten voor de Veiligheidsregio Utrecht. Er staat ook bijzonder materieel opgesteld, zoals twee boten van de Reddingsbrigade Amersfoort, een hulpverleningsvoertuig, een verreiker, een voertuig voor specialistische brandbestrijding, een ontsmettingseenheid, de dierenambulance en verschillende politie-eenheden, zoals een noodhulpvoertuig, een nieuwe ME-bus en mountainbikers. Ook moderne hulpmiddelen ontbreken niet, zo kan men met een virtual reality bril allerlei situaties virtueel beleven."

Aan de kinderen is ook gedacht. Er zijn spuitspelletjes, een brandweerspringkussen en scouts begeleiden activiteiten waaronder broodjes bakken op een kampvuur. Een trekpleister zal ook de Lego-opstelling zijn van Lego Incidenten City, bestaande uit vaak recente in Lego nagebouwde incidenten.

Wie alles heeft bekeken en gedaan kan ten slotte nog terecht op het informatieplein met kramen van onder meer de Brandwondenstichting, de EHBO, de informatiewagen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen en HS Brandbeveiliging. Doorlopend zijn er op het centrale plein demonstraties met toelichting door elk van de hulpdiensten. Om 15:30 uur wordt de dag spectaculair afgesloten met een grootschalige einddemonstratie. Politie, brandweer, ambulance en defensie werken dan samen bij een complex ongeval.

Volgens het organiserend comité heeft de Open Dag behalve de bezoeker laten kennismaken met de verschillende diensten ook een ander doel. De brandweer is doorlopend op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor de brandweerposten Soest en Soesterberg. Geïnteresseerden kunnen tijdens de Open Dag contact opnemen met één van de brandweer incidentbestrijders, daarna ook via www.brandweersoest.nl/werving

Reageer
19 april 2017
kvo-11-mei-a-s-schoonmaakdag-de-meenthof

KVO: 11 mei a.s. Schoonmaakdag de Meenthof

Reageer
1 april 2017
woningen-veiligheid-huurwoningen

Woningen: Veiligheid huurwoningen

Reageer