Week van de Veiligheid succesvol

15 oktober 2021
Week van de Veiligheid succesvol

Van 11 oktober tot 17 oktober was er de week van de Veiligheid en diverse gemeenten hadden de informatiewagen van Adviesburo Alma ingezet om inwoners voorlichting te geven.

De start was op dinsdag 12 oktober jl naar de gemeente Buren  (Gelderland) Tussen de vele fruitbomen door naar een standplaats thv van Boons Supermarkt. Met pionnen was de plek afgezet en een stroompunt was aanwezig. Keurig geregeld. Zon''n 40 mensen kregen een brochure mee naar huis en zes mensen wilden alles weten over cilindertrekken en hoe dat nu toch zit met de verlichting. Wel lampen aan of niet.

Op woensdag 13 oktober naar de weekmarkt in Hilversum. Een mooi plek thv de bioscoop, precies in de looproute. Mensen waren drukker met boodschappen doen dan even bij de wagen informatie te halen. Nu is er ook een flinke daling in inbraken in Hilversum, dus de angst voor een inbraak leeft niet zo. Stond hier samen met Marco Wiegers ( plaatst PKVW sloten en is een erkende instalateur)

Donderdag 14 oktober jl naar Nederhorst den Berg thv Albert Heijn, naast Brood van het Stoepje en de viswagen van Verse Vis. Drie verhalen aangehoord van oplichting (geldpinnen door onbekenden die na acht uur even een pasje kwamen halen). Verder 25 bezoekers aan de wagen.

En als afsluiter vrijdag 15 oktober naar Loosdrecht naar het nieuwe terrein bij de vernieuwde Boni. Wat een aanwinst voor Loosdrecht (de Rading) De informatiewagen stond bij het Mobile Lab van de Nederlandse Politie. Men kon daar diverse vragen via de pc invullen. Hier was het niet druk. Toch nog 27 bezoekers aan de wagen voor informatie en een brochure halen.

Foto: Buren (Gelderland)